Social færdighedstræning​​

​På Hilltop tilbyder vi social færdighedstræning.

Personer med autismespektrumforstyrrelser har almindeligvis forringede sociale kompetencer. Det betyder, at socialt samspil med andre mennesker bliver besværet, fordi man derved kan have svært ved at aflæse andres følelser og intentioner – og fordi man har svært ved at greje, hvad der forventes af én selv i sociale sammenhænge.

Hvorfra kommer vores sociale kompetencer?

Hos de fleste mennesker opøves sociale færdigheder gennem opvæksten. De forfines livet igennem, uden at vi ligger mærke til, hvad der egentlig sker. Hos personer med autismespektrumforstyrrelser sker denne indlæring ikke i samme grad, hvorfor disse personer kan drage nytte af social færdighedstræning.

​Gennem social færdighedstræning bliver de sociale mekanismer og forventninger tydeliggjort, og gennem denne tydelighed kan der så ske en indlæring. Den sociale færdighedstræning sker på Hilltop ved, at man lærer at sætte begreb på de sociale mekanismer ved hjælp af et fælles sprog, der udtrykker det, vi almindeligvis blot opfanger intuitivt. Gennem dette sprog og gennem gentagne analyser af sociale situationer og indlæring af sociale spilleregler forbedres den unges sociale færdigheder og dermed mulighederne for at klare sig i voksenlivet.

Mere viden om social færdighedstræning

Hvis du ønsker yderligere information om, hvad Hilltop kan tilbyde i forbindelse med social færdighedstræning, står vi til rådighed på tlf. 96 96 10 60.

Følg dagligdagen på Hilltop​

Kontakt Hilltop i dag​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adreseoplysninger

Hilltop
Arvikavej 4
7800 Skive

Kontaktoplysninger

Tlf.: 96 96 10 60
E-mail: jh@hilltop.dk
CVR: 30469267

Vi tilbyder

Ungdomsuddannelse,

ophold og bo-træning for unge med Autismespektrumforstyrrelser