Social færdighedstræning tilbydes på Hilltop

På Hilltop tilbydes social færdighedstræning til unge med autismespektrumforstyrrelser. Vi har mange års erfaring på området og er derfor i stand til at tilrettelægge individuelle forløb. Vores opholdssted ligger i Skive, hvorfra vi tilbyder træning, botilbud og andet til alle unge fra Midtjylland og resten af landet.

Personer med autismespektrumforstyrrelser har almindeligvis forringede sociale kompetencer. Det betyder, at socialt samspil med andre mennesker bliver besværet, fordi man kan have svært ved at aflæse andres følelser og intentioner – og fordi man har svært ved at greje, hvad der forventes af én, selv i sociale sammenhænge.

Social færdighedstræning hjælper med at imødekomme nogle af disse problematikker, så den ramte person kan leve et så normalt liv som muligt.

Sociale mekanismer klarlægges med social færdighedstræning

Hos de fleste mennesker opøves sociale færdigheder gennem opvæksten. De forfines livet igennem, uden at vi lægger mærke til, hvad der egentlig sker. Hos personer med autismespektrumforstyrrelser sker denne indlæring ikke i samme grad, hvorfor disse personer kan drage nytte af social færdighedstræning.

​Gennem social færdighedstræning bliver de sociale mekanismer og forventninger tydeliggjort, og gennem denne tydelighed kan der så ske en indlæring. Den sociale færdighedstræning sker på Hilltop, ved at man lærer at sætte begreb på de sociale mekanismer ved hjælp af et fælles sprog, der udtrykker det, vi almindeligvis blot opfanger intuitivt. Gennem dette sprog og gennem gentagne analyser af sociale situationer og indlæring af sociale spilleregler forbedres den unges sociale færdigheder og dermed mulighederne for at klare sig i voksenlivet.

Kontakt os for flere informationer Hvis du ønsker yderligere information om, hvad Hilltop kan tilbyde i forbindelse med social færdighedstræning, står vi til rådighed på tlf. 96 96 10 60 eller mail: [email protected].

Vi ser frem til at høre fra dig.

Følg dagligdagen på Hilltop​

Kontakt Hilltop i dag​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Hilltop

Arvikavej 4
7800 Skive

Kontaktoplysninger

Tlf.:9696 10 60​

E-mail:[email protected]

CVR: 30469267

Vi tilbyder

Ungdomsuddannelse,

ophold og bo-træning for unge med Autismespektrumforstyrrelser