Friluftsliv​

​(Der vil være nogle dage hvor undervisningen slutter kl. 13.30 på grund af ture ud af huset, længere væk fra Hilltop. Der vil blive udarbejdet en plan for dette.)


Friluftsliv er faget for dig som er glad for at være i naturen, og som gerne vil opleve den på tæt hold, både når det blæser, solen skinner og en regnbyge kan komme forbi!


Aktiviteterne i friluftsliv vil være bygget op omkring lejrliv, oplevelser i naturen og vandreture, hvor vi oplever og undersøger historiske og kulturelle forhold samt dyre-/planteliv i Danmark.


Et af målene med friluftsliv er nemlig at du får mulighed for at tilegne dig forskellige kompetencer som du kan bruge fremadrettet når du opholder dig i naturen. Har du selv gode ideer til aktiviteter som vi kan lave i naturen, vil der være mulighed for at være med til at forme indholdet for semesteret.

Vi ønsker også at du gennem faget får kendskab til, hvordan man kan være fysisk aktiv i naturen og bruge naturen som aktivitetssted.

Eksempler på aktiviteter i Friluftsliv:

  • Mad over bål – jordovne, lerovne, røgeovne osv.
  • Lystfiskeri – på kyst, i å og sø.
  • Naturlære og fordybelse heri
  • ​Lejrliv – lære at bygge bivuak, lave hængekøjer, lave redskaber af naturens materialer, eksempelvis træsnitning ”lav din egen mug og spiseredskaber”
  • Naturfotografering
  • Orienteringsløb
  • Træklatring
  • Vandreture

​Nogen vil gerne de sportsprægede adventure-aktiviteter, hvor man kommer til at svede og presser sig selv fysisk og mentalt. Andre elever vil gerne rolige aktiviteter, hvor naturen nydes på tæt hold og man kan fordybe sig. Derfor vil der nogen gange være blive udbudt 2 forskellige aktiviteter når vi har Friluftsliv.

Det ene undervisningsforløb vil have til sigte at gøre jer fysisk og mentalt klar til en oplevelsestur med fysiske udfordringer.

Det andet undervisningsforløb er for dig som godt kan li´ naturen og oplevelser heri, men som ikke har ambitioner om at skulle ud at overnatte i telt, vandre lange ture, og udfordres i aktiviteter.

Vi håber på den måde bedre at kunne imødekomme jeres forskellige ønsker og forventninger til faget! 

Følg dagligdagen på Hilltop​

Kontakt Hilltop i dag​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Hilltop

Arvikavej 4
7800 Skive

Kontaktoplysninger

Tlf.:9696 10 60​

E-mail:[email protected]

CVR: 30469267

Vi tilbyder

Ungdomsuddannelse,

ophold og bo-træning for unge med Autismespektrumforstyrrelser