​Gruppen

​”Gruppen” handler om at dele liv og tanker med hinanden. Udgangspunktet er, at eleverne så vidt muligt, selv definerer hvilke emner vi taler med hinanden om, og at deres behov bestemmer, i hvilken retning samtalerne går.

Når man som elev vælger Gruppen, er grundforudsætningen at man har lyst til at dele sine tanker og oplevelser med 3 - 4 andre elever i gruppen, men også at man synes det er spændende at forsøge at sætte sig ind i andres tanker om livet, drømme og ungdomsproblematikker. Herigennem udveksle erfaringer med hinanden, give gode råd til hinanden og forhåbentlig opleve, at blive klogere på sig selv, sine tanker og sit følelsesliv.


Eksempler på emner og temaer:

1.​”Hvordan er et godt liv?” – Vi prøver at definere det gode liv, leger med drømme og muligheder. Vi taler også om, hvad der kan stå i vejen for at opnå det gode liv.

2.​”Hvordan bliver jeg den bedste udgave af mig?” – her deles tanker om personlig udvikling. Vi snakker også om, hvordan vi kan få flere af de egenskaber som vi godt kan li´ ved os selv, og hvordan vi kan mindske de egenskaber som skaber forhindringer i vores liv.

3.​”Rodekassen” – indeholder forskellige emner/udsagn som vi debatterer.

4.​Samtale omkring konkrete problemer/konflikter ift. andre unge, sig selv, ens forældre, kæresteforhold osv.

Gruppen mødes en gang i ugen og taler sammen. Atmosfæren i lokalet er vigtigt. Derfor foregår samtalerne i hyggelige omgivelser i en sofagruppe og med stearinlys tændt.
Samtalerne indledes med en runde, hvor eleverne hver især har mulighed for at fortælle om en oplevelse eller nogle tanker, som de gerne vil tale om i Gruppen. Herefter udvælger vi det/de emner som vi i fællesskabet bliver enige om giver mest mening at drøfte. Hvis ikke der er nogle oplagte emner, finder vi noget fra Rodekassen.

Der er tavshedspligt i gruppen – det betyder, at de ting vi deler med hinanden i Gruppen ikke må fortælles videre til andre.​

Følg dagligdagen på Hilltop​

Kontakt Hilltop i dag​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Hilltop

Arvikavej 4
7800 Skive

Kontaktoplysninger

Tlf.: 96 96 10 60​

E-mail: jh@hilltop.dk

CVR: 30469267

Vi tilbyder

Ungdomsuddannelse,

ophold og bo-træning for unge med Autismespektrumforstyrrelser