Obligatoriske fag​

Social tænkning (obligatorisk i et semester)

I dette fag forsøger vi at skabe en grundviden for hvad man skal vide/gøre, for at kunne begå sig socialt. Det er et fag, hvor du får redskaber til at forstå det sociale samspil mellem mennesker og en forståelse for de uskrevne regler der er i et samfund. Du lærer, at forholde dig til andres perspektiv og træffe gode beslutninger. Dette er et fag, hvor du bliver bevidst om, hvad der forventes af dig i det sociale samspil med andre.


Undervisningen er en kombination af konkret undervisning, samtale, erfaringer/udfordringer fra hverdagen, samt en masse forskellige øvelser.

I undervisningen arbejder vi ud fra 4 trin:

Trin 1:Forbedring af viden om, og færdigheder i perspektivtagning.
Dette trin har fokus på at forholde sig til andre mennesker, og at andre forholder sig til, og tolker på dig. Vi undersøger hvordan man bliver bedre til at rette sin opmærksomhed på andre, og hvilke strategier man kan benytte, til at indlede kontakt til et andet menneske
I dette trin har vi også fokus på os selv, hvordan man udtrykker og aflæser følelser, og hvilken indflydelse dette kan have på det sociale.

Trin 2: Etablering af fysisk nærvær
Dette trin har fokus på at en vellykket social interaktion har lige så meget at gøre med vores kroppe, som med vores ord. Vi holder fokus på det fysiske nærvær, og dets betydning for sociale sammenhænge.

Trin 3: At tænke med øjnene

Dette trin har fokus på betydningen af øjenkontakt, og hvordan vi bruger vores øjne i sociale sammenhænge. Dette er både i forhold til at udtrykke sig selv, men også til at aflæse andres sociale hensigter.

Trin 4: Brug af sproget til udvikling og vedligeholdelse af sociale relationerDette trin har fokus på at samtale er selve grundlaget for sociale relationer. Samtale er kompliceret når man undersøger på det, og vi har fokus på at give strategier til hvordan man kan aflæse, fortolke og besvare sin samtalepartner. Ud over dette, gives der strategier til indledning og vedligeholdelse af samtale.​

Følg dagligdagen på Hilltop​

Kontakt Hilltop i dag​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Hilltop

Arvikavej 4
7800 Skive

Kontaktoplysninger

Tlf.:9696 10 60​

E-mail:[email protected]

CVR: 30469267

Vi tilbyder

Ungdomsuddannelse,

ophold og bo-træning for unge med Autismespektrumforstyrrelser