+45 96 ​96 10 60​ [email protected]

Idrætsfag

IDRÆTSFAG​​

Vi tilbyder mange former for idræt på Hilltop.
Det er obligatorisk at deltage i mindst et idrætsfag.

CIRKELTRÆNING SAMT MOTIONSCENTER

​I dette semester tilbyder vi cirkeltræning. Cirkeltræningen vil forgå i lokale 1 på Hilltop og kan suppleres med træning i motionscenter.

Selve træningen vil indeholde:

  • ​Konditionstræning på cykel og løb.
  • ​Muskeltræning med vægte, elastikker, bolde.
  • ​Gulvøvelser på måtter.
  • ​Stabilitetsøvelser på gulv, bold, med gulvtæpper, elastikker.

Cirkeltræning er et program der er tilpasset en times træning + udstrækning. Vi vil igennem træningen bruge vores kropvægt til mange af øvelserne og herigennem opnå en træning der aktiverer en stor del af kroppens muskler. Cirkeltræning består i øvelser af 1 minutters intervaller hvorefter man har 20 sekunder til at skifte øvelse. En rigtig sund måde at holde kroppen i gang på, og opnå en god grundform. Cirkeltræning er for alle, da det er ens egen vægt og muskelstyrke man tager udgangspunkt i.

(Altantis motionscenter)

GÅTUR

​Vi går tur på stisystemet rundt om Hilltop, eller vi kører ud i naturen og går en tur. 

At gå tur er en stille og rolig måde at bevæge sig og få motion på, som ikke overbelaster kroppen og da det foregå i naturen virker det også afstressende. 

På gåturen er der tid til at snakke og kigge på de ting vi kommer forbi.

IDRÆT

(på Læreruddannelsen i Skive)

I idræt lægger vi vægt på at du får kendskab til kendte men også utraditionelle former for idræt. Der vil blive arbejdet med at du dygtiggøre sig i de forskellige idrætsgrene, og sætter dig ind i regler, taktik, teknikker mm. Der vil blive lagt vægt på det sociale, kommunikative og samarbejdet i et holdspil. Der vil i de forskellige idrætsgrene være plads til at havde det sjovt, men det forventes at alle yder en indsats og viser at man kan begå sig i en konkurrence-sport. 

Idræt tager udgangspunkt i det hele menneske, hvor det overordnede mål er at det skal være sjovt og motiverende at bevæge sig. Herigennem vil du styrke dine motoriske færdigheder, opnå en bedre kropsforståelse, opbygge gode relationer på holdet og få kendskab til en masse spændende sportsgrene. 

Undervisningen i idræt omfatter bl.a.: Hockey, basket, badminton, atletik, orienteringsløb, springgymnastik, opvarmningsprogrammer (løb, styrke, hop, sving og udstræk), boldspil, idrætslege og frisbee-golf.

AFSPÆNDING AF KROP OG PSYKE

Krop og psyke hænger unægteligt sammen. Der vil derfor i disse timer blive sat fokus på krop, bevægelse, psykologi og sanser, der hjælper med at få ro i kroppen og sindet.

Du kommer til at arbejde med:

  • Kropsbevidsthed.
  • Afspændende øvelser, stående, siddende og liggende.
  • Bevægeøvelser, der ”smører” dine led.
  • Arbejde på den store træningsbold (styrkelse af muskler, stræk og balancetræning)
  • Mindfulness

Der vil altid blive taget udgangspunkt i den enkelte elevs tilstand, behov og ønsker.​