+45 96 ​96 10 60​ info@hilltop.dk

IDRÆTSFAG

IDRÆTSFAG​​

Vi tilbyder mange former for idræt på Hilltop.
Det er obligatorisk at deltage i mindst et idrætsfag.

Idrætsfag på bostedet Hilltop

CIRKELTRÆNING SAMT MOTIONSCENTER

​I dette semester tilbyder vi cirkeltræning. Cirkeltræningen vil forgå i lokale 1 på Hilltop og kan suppleres med træning i motionscenter.

Selve træningen vil indeholde:

  • ​Konditionstræning på cykel og løb.
  • ​Muskeltræning med vægte, elastikker, bolde.
  • ​Gulvøvelser på måtter.
  • ​Stabilitetsøvelser på gulv, bold, med gulvtæpper, elastikker.

Cirkeltræning er et program, der er tilpasset en times træning + udstrækning. Vi vil gennem træningen bruge vores kropvægt til mange af øvelserne for at opnå en træning, der aktiverer en stor del af kroppens muskler. Cirkeltræning består i øvelser af 1 minutters intervaller, hvorefter man har 20 sekunder til at skifte øvelse. Det er en rigtig sund måde at holde kroppen i gang på og opnå en god grundform. Cirkeltræning er for alle, da det er ens egen vægt og muskelstyrke, man tager udgangspunkt i.

(Altantis motionscenter)

Idrætsfag på bostedet Hilltop

GÅTUR

​Vi går enten en tur på stisystemet rundt om Hilltop eller kører ud i naturen og går en tur. 

At gå en tur er en stille og rolig måde at bevæge sig på og få motion, som ikke overbelaster kroppen. Da det foregår i naturen, virker det også afstressende. 

På gåturen er der tid til at snakke, og kigge på de ting vi kommer forbi.

Gåtur på bostedet Hilltop

IDRÆT

(på Læreruddannelsen i Skive)

I idræt lægger vi vægt på, at du får kendskab til kendte men også utraditionelle former for idræt. Der vil blive arbejdet med, at du dygtiggører dig i de forskellige idrætsgrene, og at du sætter dig ind i regler, taktik, teknikker mm. Der vil blive lagt vægt på det sociale, kommunikative og samarbejdet i et holdspil. Der vil, i de forskellige idrætsgrene, være plads til at havde det sjovt, men det forventes, at alle yder en indsats, og at man viser, at man kan begå sig i en konkurrence-sport.

Idræt tager udgangspunkt i det hele menneske, hvor det overordnede mål er, at det skal være sjovt og motiverende at bevæge sig. Herigennem vil du styrke dine motoriske færdigheder, opnå en bedre kropsforståelse, opbygge gode relationer på holdet og få kendskab til en masse spændende sportsgrene.

Undervisningen i idræt omfatter bl.a.: Hockey, basket, badminton, atletik, orienteringsløb, springgymnastik, opvarmningsprogrammer (løb, styrke, hop, sving og udstræk), boldspil, idrætslege og frisbee-golf.

Idrætsfag på bostedet Hilltop

AFSPÆNDING AF KROP OG PSYKE

Krop og psyke hænger unægteligt sammen. Der vil derfor i disse timer blive sat fokus på krop, bevægelse, psykologi og sanser, der hjælper med at få ro i kroppen og sindet.

Du kommer til at arbejde med:

  • Kropsbevidsthed.
  • Afspændende øvelser, stående, siddende og liggende.
  • Bevægeøvelser der ”smører” dine led.
  • Styrkelse af muskler, stræk og balancetræning på den store træningsbold.
  • Mindfulness.

Der vil altid blive taget udgangspunkt i den enkelte elevs tilstand, behov og ønsker.​

Få flere oplysninger om vores andre fag på Hilltop ved at klikke her. Vi tilbyder også STU forløb, der er en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Skulle du have spørgsmål hertil eller om andet, er du altid velkommen til kontakte medarbejderne på Hilltop.

Find vores kontaktinformation her