+45 96 ​96 10 60​ info@hilltop.dk

UDDANNELSESFORLØB

HVAD ER STU-FORLØB?

 

Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) er en tre-årig ungdomsuddannelse. Uddannelsen rummer både udvikling af almene færdigheder, der sigter mod at klargøre den unge til voksenlivet, samt udvikling af specifikke kompetencer, der sigter mod at forbedre mulighederne for fremtidig beskæftigelse eller videre uddannelse. Vi uddanner unge fra Skive og resten af Midtjylland.

Desuden skal ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov indeholde en del praktik, således at den unges færdigheder afprøves og forfines i det omgivende samfund.

Ungdomsuddannelse for unge med særlig behov – STU forløb

STU-forløbet kan sammensættes på mange forskellige måder. Faktisk er der lige så mange sammensætninger, som der er elever. Og dette er lige præcis forcen ved en ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Man kan ikke som elev enerådigt bestemme, hvordan ens STU-forløb skal se ud.

Det sker almindeligvis i samråd med en UU-vejleder, Hilltops medarbejdere, måske en sagsbehandler samt forældrene. Men der er meget friere rammer end på de fleste andre ungdomsuddannelser. Man kan sige, at hvor de fleste uddannelser har mange obligatoriske fag og nogle få valgfag, så har man på Hilltops ungdomsuddannelse for unge med særlige behov færre obligatoriske fag og flere valgfrie. Vi tager på Hilltop udgangspunkt i den enkelte elev.

Vores ungdomsuddannelse indeholder følgende aspekter:

Under menupunkterne i højre side kan du se, hvilke fag der udbydes i vores STU-forløb. Der udbydes fag og laves nye skemaer to gange årligt – i august og i januar. Der udbydes forskellige fag hvert semester.

Et fuldt STU-forløb på Hilltops ungdomsuddannelse for unge med særlige behov indeholder:​

  • ​Uddannelsestilbud 200 dage årligt (840 timer)
  • ​Autismespecifik specialpædagogisk tilgang
  • ​Individuel rådgivning
  • ​Individuelle undervisningsplaner
  • ​Rådgivning af eksterne samarbejdspartnere
  • ​Etablering og koordinering af eksterne undervisningsforløb

For yderligere information om ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov eller STU-forløbet kan vi træffes på tlf. 96 96 10 60 eller via e-mail på: jh@hilltop.dk. Du kan også finde vores kontaktinformationer ved at klikke her. Vi glæder os til at høre fra dig.